Verhalen van klanten

Behandeling van poes Jackie;

Afgelopen woensdag was Jackie aangereden door een auto. Met spoed naar dierenarts Anne Schreurs in Uddel waar Jackie met heel veel liefde werd ontvangen en behandeld. Zijn milt bleek gescheurd dus opereren en hopen dat het goedkomt…. donderdag mocht hij gelukkig weer naar huis maar heeft wel 1 van zijn 7 levens verspeeld. Vrijdag kwam Janine Oosterkamp op bezoek en heeft Jackie een behandeling gegeven. Hij vond dit heerlijk en draaide zelfs even met zijn lijf zodat Janine er goed bij kon… De rest van de avond helemaal uitgeteld. Zaterdag had Jackie veel meer energie. Dat was te zien aan zijn hele lijf en uitdrukking in zijn ogen. Zondag even weer aan het buitenzijn gesnuffeld en vanaf vandaag mag hij weer echt buiten spelen. Hij blijft nu wel in de buurt…

Bedankt lieve Janine, wij weten zeker dat Jackie heel veel baat heeft gehad bij jouw behandeling ?


—————————————

Behandeling van hond Elmo;

Hoi Janine,
Met Elmo gaat het prima; de eerste dagen merkte ik weinig, hij was rustig. Maar vorig weekend was het weer een en al vrolijkheid en veel energie. Loopt en rent veel soepeler en heeft na een langere wandeling weinig last van stijfheid. Ook het flyballen gaat veel enthousiaster dan de laatste tijd.


—————————————

Leonie

Absoluut een aanrader. Mijn paard is echt verbeterd sinds ze is behandeld. Ook een fijne instructrice met inzicht in paard en amazone.

—————————————

Anique

Echte aanrader Janine is een hele lieve vrouw waar je echt super veel aan hebt mijn grote voorbeeld met paardrijden en hoe je met paarden omgaat. Mijn heldin met hoe ver ik al met mijn paard gekomen ben. ze is heel rustig en legt goed en veel uit je paard voelt zich weer lekker in zijn vel en met lessen kom je echt heel veel ver. Echt een aanrader dus een top vrouw

—————————————

Marina

Enige tijd geleden hebben wij een tuiger gekocht die jarenlang gebruikt is voor de fok. Zij liep zowel aangespannen als onder het zadel. Rosa heeft bijna 3 maanden nodig gehad om te wennen bij ons, was bijna constant hengstig en echt niet te benaderen. Menig maal heb ik mij achter de oren gekrabt of ik hier wel verstandig aan had gedaan. Vanaf het begin gaf zij problemen met zadelen en singelen. Ik hoefde het schoftje van het tuig of het zadel maar op haar rug te leggen en ze werd erg onrustig, vloog van links naar rechts zonder op te letten of jij er toevallig ook nog stond. De singel tegen haar buik leggen was in het begin levens gevaarlijk, ze trapte gericht naar je. Aangezien ik goede ervaring heb met Osteopatie bij paarden, heb ik via een vriendin Janine erbij gehaald. Rosa had nog nooit een Osteopatie behandeling gehad dus was ze in het begin erg onrustig, wat heel normaal is de 1e x. Janine kon de 1e x ook absoluut niet in de buurt van de singelplek komen, maar kon mij wel vertellen dat daar iets niet goed zat. Mijn man en ik hebben de 1e x met ons beide aan Rosa gehangen om Janine haar werk te kunnen laten doen. Zo jammer dat je paarden niet gewoon kan zeggen dat het voor hun eigen bestwil is. Uiteindelijk kon Janine haar toch iets behandelen en gaf ook gelijk aan dat haar handen helemaal tintelden en ze had haar handen op dat moment 20cm van Rosa af. Zelf ik voelde de energie van Janine in mijn buik toen ik te dichtbij stond. Rosa heeft een weekje rust gehad na de 1e behandeling en met de 2e behandeling liet ze zich goed behandelen op de singelplek. Daarna kregen wij een heel ander paard terug. Veel rustiger, keek zachter uit haar ogen, werd zowaar knuffelig, minder hengstig en….. heel belangrijk, ze liet zich zadelen en optuigen zonder te trappen als we de singels vast deden. Alleen met de hengstigheid werd het weer wat erger. Nu pas geleden heeft Janine haar opnieuw behandeld voor een ander euvel en ook nu de singelplek behandeld, omdat ik het idee had dat het weer even nodig was. We zijn echt super tevreden met het werk van Janine en hebben een super paard terug gekregen die weer plezier heeft om met mij aan het werk te gaan. Echt een aanrader om je paard te laten behandelen als hij/zij problemen geeft met singelen.
Bedankt Janine!

—————————————

Ilja

Hier nog een fan! Met rust, geduld en eerlijkheid naar het paard en ruiter tijdens de les en als osteopaat voelde mijn paard zo vreemd dat ik ben afgestapt om te kijken of mijn zadel verkeerd lag, maar het lag prima mijn paard stond weer recht sinds lange tijd. Ook fijn dat janine normale prijzen hanteerd. Mijn paard was door velen opgegeven en als gevaarlijk bestempeld met de juiste coaching heb ik samen met mijn paard mijn persoonlijke doel behaald. Bedankt! Topper ben je.

—————————————

junny_-marjolijn-buitink

—————————————

Paula

Janine denkt altijd in het belang van het paard. Mijn (gevoelige) paard reageerde vrij heftig op de eerste behandeling. Janine heeft toen besloten om de behandeling af te breken, en op een ander moment voor te zetten. Inmiddels zijn we al een aantal behandelingen verder en door de rust en kalmte waarmee Janine hem behandeld staat hij bijna te slapen 🙂. Daarbij verteld ze je uitgebreid waar ze mee bezig is, en wat voor invloed het heeft op het paardenlichaam. Onlangs is mijn paard (waarschijnlijk verkeerd) gediagnosticeerd met een onherstelbare blessure in zijn hoeven. Janine stond mij direct bij met adviezen, heeft zijn voedingspatroon onder de loep genomen, en dacht mee aan een oplossing. Maar ze heeft mij ook zeker gemotiveerd om verder te kijken dan wat mijn dierenarts heeft voorgeschreven. Tevens heeft ze een blik geworpen op z’n hoeven. Daar viel haar op dat zijn steunzolen vrij lang waren. Iets wat mijn dierenarts en hoefsmid niet hebben gezien. Janine heeft mij in contact gebracht met haar hoefsmid, die de steunzolen heeft weggehaald. Ik kon het bijna niet geloven, maar mijn paard liep weer goed! Volgende week laat ik foto’s maken bij een andere dierenarts voor de zekerheid, zou toch wat zijn als door zo iets ‘kleins’ mijn paard weer goed loopt 🙂. Zonder Janine was ik hier waarschijnlijk nooit achtergekomen, iets waar mijn paard en ik haar dankbaar voor zijn!

—————————————

Claudia

Nadat mijn 23 jarige haflinger zo’n beetje alleen nog maar languit in de stal lag en niet meer wilde lopen heb ik de dierenarts gebelt. Mijn eigen gevoel zei spierbevangenheid vanwege de keiharde spieren die ze had. Omdat mijn eigen dierenarts er niet was, kreeg ik een vervangende. Deze haalde het hoefijzer eraf en constateerde de ziekte van einschuß.. aangezien ik het hier niet mee eens was, en mijn paard ondertussen ook alleen nog maar slechter werd, heb ik mijn eigen dierenarts weer gebelt. Deze kwam weer met een totaal andere verklaring, namelijk een scheur in een spier of pees bij de heup. Ondanks alle pijnstillers werd het eigenlijk alleen maar erger, en was ik ondertussen bezig met afscheid nemen van mijn trouwe maatje. Op een gegeven moment begon ik te denken aan osteophatie, eerlijk gezegd vooral in het kader van ‘baad het niet dan schaad het niet’, maar mijn hoop was al aardig vervlogen.. via fb deed ik een oproep voor een goede osteopaat, en kwam zo bij Janine terecht. Via de telefoon vertelde ik het hele verhaal, en heeft ze gelijk de hele planning omgegooid om zo snel mogelijk naar mij te kunnen komen, waar ik nog steeds erg dankbaar voor ben. Mijn Roos lag ondertussen al 2 weken zo’n beetje alleen nog maar plat, alsof ie het zelf al opgegeven had. Die maandag kwam Janine en gaf mijn maatje de Cranio Sacraal therapie. Zichtbare en hoorbare effecten tot gevolg.. gapen, een rommelende buik, spierstuipjes.. heel bijzonder om te zien. Roos was die avond zichtbaar vermoeid, maar stond er de volgende dag al een stuk beter bij. Ik heb daarom besloten om het nog een keer te proberen en een nieuwe afspraak gemaakt. Ook deze keer kreeg Roos de Cranio therapie. Weer een heleboel geluiden en gekke bewegingen en noem maar op. Aan het einde van de ‘sessie’ begon ze te plassen, en leek het alsof alle afvalstoffen het lichaam verlieten. ‘S avonds lag ze doodmoe in de stal, om vervolgens de volgende dag fluitend weer op te staan. Ze leek wel herboren. Inmiddels gaat het weer helemaal super met Roos, en loopt ze weer een paar uurtjes in de wei (vanwege haar vraatzucht maar eventjes). Ik ben Janine ontzettend dankbaar, en zou haar dan ook bij iedereen aanbevelen. Ze is ontzettend lief voor mijn paard geweest, en de reacties die op de therapie kwamen waren echt ongekend. In plaats van afscheid nemen kan ik nu weer echt genieten van mijn allerbeste vriend!
De bovenste foto is gemaakt na 1 behandeling, de onderste na de 2e.

voor-na-roos_claudia-bouwmeester

—————————————

Melissa

Mijn merrie is heel gevoelig voor spierbevangenheid en heeft een paar maanden geleden helaas dan ook een terugval gehad. Ze is daar gelukkig weer doorheen gekomen maar ik merkte daarna dat ze toch nog niet helemaal lekker in haar vel zat. De spieren waren snel stijf en tijdens het rijden had ze opeens voornamelijk in galop last van gekke bokjes en stapjes die ze nooit eerder had gehad. Janine is toen gekomen en heeft haar behandeld. Toen ik mijn paard een paar dagen later weer oppakte merkte ik direct een groot verschil! De gekke pasjes waren compleet verdwenen, de spieren weer soepel, en ze liep gewoon hartstikke goed. We zijn inmiddels een paar weken verder en het effect is er nog steeds. Janine is naar mijn en mijn paard ervaring dan ook een absolute aanrader!!!

—————————————

Ingrid

Hoi Janine,
Hier even een update Hoe het nu gaat met mijn paard.
Na de eerste behandeling toch wat zorgen en angst dat dit niks voor mijn merrie zou zijn.
Nu 2 weken verder lijkt er wel een wonder te zijn gebeurd, paard is super ontspannen en werkt met veel plezier.
We zijn met sprongen vooruit gegaan.
Alleen maar ontspanning tijdens het rijden ,wat een plezier.
ik voel mijn paard erg goed aan en weet precies wat ze wil,door deze behandelingen is onze band nog sterker geworden.
Donderdag komt de zadelmaker ,en volgende week even naar het plekje op de hals later kijken.
Mijn paard is herboren,Bedankt en ik bel je zeker weer als ik een probleem heb
Groetjes ingrid en dj

—————————————

Rosa-Marijne

Mijn merrie is helaas een aantal weken geleden de dupe geweest van een aanval in de wei door een ander paard. Ze viel hierbij twee keer op de grond en bij de laatste val werd er letterlijk over haar heen gelopen en zag ik gelijk al dat er schade was. Toen mijn merrie op stond zag ik gelijk dat er iets goed mis was. Ze kon amper lopen laat staan zichzelf op de been houden. Ook kon zij niet meer met haar hals strekken naar de grond, Na het overlijden van mijn andere paard kort daarvoor was dit me even iets te veel en wist ik niet wat ik moest doen. Twee paarden in korte tijd verliezen wilde ik niet en deze merrie is al redelijk op leeftijd (20).

Op advies van de dierenarts zou ik overgaan tot osteopathie en koos ik hiervoor Janine Oosterkamp! Dit omdat zij niet alleen kijkt naar wat het probleem is maar ook meedenkt met de emotie van de eigenaar en helpt meedenken in het daarna weer oppakken van je paard. Zij stond open voor een snelle afspraak en al gauw kwam ze langs. Kabi was er slecht aan toe en ook al hoopte ik dat het mee zou vallen, had ze toch meerdere behandelingen nodig.

Janine heeft niet alleen gekeken wat het beste zou zijn voor Kabi maar toonde ook veel begrip en dacht aan alle kanten mee over haar welzijn. Ze werkt ontzettend betrokken met de paarden en het resultaat is geweldig! Kabi kreeg een Cranio Sacraal therapie en reageerde hier vrijwel direct op na de behandeling. Gelijk in de dagen erna kon ze zich weer licht buigen en ook weer van de grond eten. Met de dag ging het al beter en ze keek wakker, alert en gezond uit haar ogen. Zelfs na de eerste behandeling kreeg ze al een glimmende vacht en werd zij weer normaal in haar doen en laten! Dit was dus een hele vooruitgang in korte tijd. Janine kwam nog voor een tweede behandeling en heeft daarbij weer met dezelfde behandeling de puntjes op de I gezet als het ware. Kabi had een aantal flinke blokkades maar liet deze vrij snel los tijdens de behandeling.

Ondanks de heftige beelden en de flinke blokkades is mijn 20 jarige dondertje weer bijna helemaal de oude en hebben we tips gekregen om het werk weer goed op te bouwen! De manier van werken die Janine toepast spreekt mij erg aan vanwege haar begrip en medeleven naar zowel paard als eigenaar en haar wijze van werken is op een eerlijke en zo natuurlijk mogelijke manier. Ik en mijn Kabi zijn super gelukkig!

—————————————

Jacqueline

Om te beginnen merkte ik vooral dat ze heel blij was afgelopen week. Dat het gewoon iedereen opviel. Gisteren aan de longeerlijn gehad.  En daar was ze heel los en ontspannen ze wilde graag over de rug de ontspanning aannemen.  En graag met haar neus tot bijna de grond  zakken.( snap je wat ik bedoel?) In galop zette ze netjes de achterhand er onder. Heeft ze nog nooit zo gedaan.
Ik werd er zelf helemaal blij van.

—————————————

Melissa

Janine heeft ongeveer vijf keer mijn paard behandeld. Mijn paard is spierbevangen geweest en heeft veel baat gehad bij de behandelingen. Wat ik heel prettig vind is dat Janine altijd tijd vrij maakt als het nodig is. Als je merkt dat je paard echt veel last heeft zorgt ze er voor dat ze er snel bij kan zijn om te helpen. Waar Janine vind ik heel goed op let zijn de randvoorwaarden. Het paard wordt niet in stal gedwongen of krampachtig vastgehouden maar er wordt tijdens de behandelingen echt gestreefd naar rust en ontspanning. Ik merk dat mijn paard na behandeling veel lekkerder in haar vel zit. Ze beweegt soepeler en kijkt veel helderder uit de ogen.

Doordat Janine mij ook les geeft met rijden kent zij mijn paard heel goed maar ook de combinatie van mij als ruiter met het karakter van mijn paard. Ze weet precies waar de moeilijkheden liggen en kan die kennis inzetten tijdens zowel behandelingen als de lessen. Ik vind dat een hele fijne toevoeging aan het contact met en het welzijn van mijn paard!

—————————————

Margreet

Sinds december mijn eerste eigen paard, wat natuurlijk voor heel wat mooie momenten maar ook strubbelingen heeft gezorgd. Sinds ik les heb gehad van Janine merk ik dat ik langzaam steeds zekerder wordt tijdens het rijden en in de omgang met mijn paard. Rijden met dwang en hulpmiddelen werkt voor mij niet en op de manier hoe ik nu leer rijden hoeft dat ook niet. Erg ontspannen en leerzame lessen wat de band tussen mij en mijn paard versterkt.

Mijn paard is al wat ouder en heeft kissing spines. Hij krijgt ook af en toe een behandeling van Janine. Perfecte combinatie wat mij betreft!

 

—————————————

Marije en Maud

Vorig jaar ben ik na lange tijd weer begonnen met lessen en kwam via marktplaats terecht bij Janine. Ik ben een fanatieke recreatieruiter.

Eerste kennismakingsles was gelijk hartstikke fijn en we hadden een goede klik. De manier waarop ik met mijn paard omga en hoe Janine les geeft klopt met elkaar. We maken enorme stappen vooruit. Ook heeft ze in de tussentijd een aantal behandelingen gegeven aan mijn paard.

Vanwege mijn enthousiasme komt Janine tegenwoordig ook mijn dochter(10) les geven op haar pony. Vertrouwen krijgen in elkaar staat hier boven aan en nu gaan ze langzaamaan toewerken naar de wedstrijdjes.
Voor alle vragen waar we tegen aanlopen hebben we contact en Janine reageert snel op onze appjes en filmpjes die we doorsturen. Zo krijgen we prettige feedback.

—————————————

Van Lienen

Ik heb Janine via Marktplaats gevonden. Ben super tevreden over haar manier van samenwerken met paard en ruiter en de bijbehorende techniek. Zelf was ik erg onzeker, door haar professionele kijk heeft ze mij enorm gesterkt in de manier waarop ik om dien te gaan met mijn paard. Janine is zeker een aanrader!

—————————————

Marloes van sluis

Ik ben heel positief over de lessen van Janine, ze heeft me super goed geholpen met het doorrijden van mijn paard. Naast het doorrijden, kon ze mij als beginnend ruiter ook goed op weg helpen. Niet alleen rij technisch maar ook in omgang met mijn paard! Ze heeft oog voor paard en ruiter.
—————————————


Thea

De lessen van Janine zijn paardvriendelijk, duidelijk en afwisselend.
Ze is gedreven maar wel op een leuke manier.
Ik heb binnen een korte periode veel meer controle over mijn paard gekregen en dan ook nog met zo weinig mogelijk hulpen.
Wat ik super vind is dat zij ook helpt bij een probleem op dat moment en dan geeft ze ook nog meteen advies wat je het beste kan doen.
Ik ga met plezier naar haar lessen en kom elke keer verder met mijn paard.

————————————-

PK

Janine geeft mij nu een paar maanden les en ik heb van begin af aan al een enorme verbetering gezien in de controle in het paardrijden. Die controle was voor de lessen ver te zoeken. Janine weet meteen in te schatten op welk niveau je zit en daagt je elke les weer uit iets nieuws te proberen zonder ooit paard of ruiter te overvragen. De vriendelijkheid naar het paard en de positiviteit richting de ruiter staat altijd voorop. Door haar ben ik gaan inzien dat dressuur niet alleen bedoeld is voor wedstrijdpaarden maar dat het ook gewoon (hobbymatig) beoefend kan worden op een pony als een eigenwijze Fjord.

Ik begin altijd met veel plezier aan een les en na afloop voel ik me steeds weer erg goed over wat er weer bereikt is in slechts een uurtje tijd.

————————————-

Sandra

Janine heb ik ervaren als een gedegen instructrice die haar lessen goed laat aansluiten bij Paard en Ruiter.
Mijn hoogsensitieve dochter en haar vijfjarige ruin krijgen mede door de goede begeleiding van Janine de mogelijkheid om elkaar beter te begrijpen en de stappen naar wedstrijdniveau verder te ontplooien.

 

————————————-

I

Janine geeft op een ontspannen manier les. Kijkt naar ruiter en paard en het is zeker geen pluk & trekwerk bij haar. Ze heeft mij super geholpen met meer proefgericht te rijden. Ziet alles en helpt de puntjes op de i te zetten. Soms loop ik even vast, maar kan dan altijd even contact met haar opnemen om weer verder te kunnen. Haar lessen zijn een absolute aanrader!

————————————-

 Stegeman

Janine geeft sinds kort les aan mijn twee dochters. Je ziet het verschil in lopen van de paarden nu al. Ze geeft zo fijn les, het gaat allemaal op rust, alles is te begrijpen, ze geeft geweldige uitleg waarom iets moet, of juist niet moet. Ze staat altijd klaar voor je vragen. Wederom dan geweldige uitleg. Kwa les tijden doet ze nooit moeilijk. Kortom echt een geweldige instructrice die je echt verder laat komen. En die ook vooral aan het paard denkt. Bij haar leer je echt wat een combinatie is. Ze is echt een aanrader.

groeten van de Fam. Stegeman, uit Epe.

————————————-

Lisavteinde

Janine is bij ons gekomen toen wij les zochten voor onze 2 groene paarden. Zij bekijkt per paard wat de beste manier van rijden is en voor mij werkt dat super.

Janine geeft les op een zeer paardvriendelijke manier. Geen getrek en gepluk in de mond en alles komt vanuit de ontspanning. Ook is janine altijd bereikbaar voor vragen.

Kortom ik ben erg tevreden over de lessen van janine. Dus als je paardvriendelijk maar toch doelgericht wil rijden kan ik janine absoluit aanraden.

————————————-

inge

Janine geeft duidelijk uitleg en is veelzijdig kwa soorten les.
Ik steek er veel van op,en kom eindelijk verder met mijn paard.

Inge

————————————-

Feline

Super begeleiding!

————————————-