Low Level Laser

De low level laser is niet alleen een must voor elke paarden- en hondenbezitter, maar ook voor uzelf. Het is bewezen dat deze low level laser veel gezondheidsproblemen kunnen verlichten.

Ze kunnen effectief worden gebruikt voor de algemene gezondheid.  Wonden zullen sneller genezen en pijn en ontstekingen zullen verminderen.
Kortom: een hele goede aanvulling voor uw EHBO-kist.


Wat is roodlichttherapie?

Rood licht therapie is een natuurlijke, medicijnvrije pijnverlichting voor paarden, honden en ook voor mensen.

Het is een geavanceerde vorm van therapie waarbij een specifiek licht wordt gebruikt om het zelfgenezend vermogen van het lichaam en acupunctuurpunten te stimuleren. Roodlichttherapie is helend en therapeutisch en helpt bij groei en herstel.  

Als je met de low level laser op de huid schijnt, dringt deze in een specifieke golflengte door in de cellen. En de cellen kun je wel zien als kleine minifabriekjes. Deze minifabriekjes produceren energie vanuit de mitochondriƫn. Door het specifieke licht dat op de cel schijnt, komt er een reactie, de cel gaat meer mitochondriƫn aanmaken. Dit is vergelijkbaar met de fotosynthese van planten. (omzetten van zonlicht naar energie en koolstofdioxide)

Door de verhoogde energieproductie zullen processen die energie kosten beter/sneller verlopen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ontstekingsreacties aanvechten, of collageen aanmaken bij beschadigd weefsel of endorfine afgifte bij pijn. etc etc

Door de verhoogde energieproductie is het zelfherstellend vermogen van het lichaam in staat om extra effectief ingezet te worden.

Door middel van deze therapie kunnen wonden, peesblessures en blessures aan spieren bijvoorbeeld goed behandeld worden. 

Ook kun je door middel van deze therapie de acupressuur punten stimuleren door energiestromen in de meridianen weer op gang te brengen. Dit heeft onder andere bijvoorbeeld invloed op het functioneren van de organen, pijnverlichting, spanning en stressvermindering.  Het is een veilige, pijnloze en effectieve methode. 

Een low level laser is heel breed inzetbaar. Enkele voorbeelden waarbij we het gebruiken:

  • Pijn verlichting
  • De cellulaire functie en regeneratie te verhogen
  • het immuunsysteem te versterken
  • de productie van collageen te stimuleren en huidaandoeningen te herstellen
  • de bloedcirculatie te verbeteren
  • de vrijgave van serotonine te bevorderen
  • de prestaties te verhogen
  • de genezing van wonden, pezen en spieren te bevorderen
  • littekenweefsel te voorkomen of te verminderen

 

Zelf een Low Level Laser bezitten? Klik hier voor meer informatie en neem gerust contact met mij op.