Te koop, Low Level Laser

Een Low Level Laser is breed inzetbaar. Deze kun je heel goed bij wondgenezing inzetten, maar ook bij peesblessures, bij zwellingen, pijnverlichting etc. Voor het beste resultaat adviseer ik om de lamp zo’n 3 keer per dag, 20-30 seconden te schijnen per plek. Je hoeft het niet alleen te gebruiken bij de dieren, ook voor thuisgebruik is het ideaal. Voor meer informatie over de werking klik hier . De low level laser is aan te schaffen via CellKick. 

Golflengte van de low level laser

Onze low level laser heeft 3 verschillende golflengtes. Te weten: 630nm, 660nm en 850nm. De dichtheid van de lichtbundel is 120 mW/cm2. 
De golflengten van rood licht die de meest wetenschappelijk bewezen voordelen hebben, zijn 630 nm en 660 nm.
De infraroodgolflengte waarvan wetenschappelijk is bewezen dat deze voordelen oplevert voor mensen, is de golflengte 850 nm.

De rode golflengte van 630 nm geeft enorme cellulaire voordelen in het bovenste huidgebied. Deze golflengte is zeer geschikt bij huidaandoeningen.

Rood licht dat wordt uitgezonden met een golflengte van 660 nm, wordt geabsorbeerd in de huidlagen en weefselstimulerende trigger- en acupunctuurpunten.

Deze golflengte is het beste voor de behandeling van wonden en infecties.

Het licht dat wordt uitgezonden op 850 nm wordt Nabij infra-rood genoemd. Dit licht is niet zichtbaar voor menselijke ogen. Nabij-infrarood licht dringt dieper door in het lichaam en wordt gebruikt voor de behandeling van spieren, pezen, banden, botten en gewrichten.

 

 

Een peesblessure die niet over ging. Met behulp van de Low Level Laser is het herstelproces weer in gang gezet. Het betreffende paard wordt weer in de sport uitgebracht.